Čo je to schizandra

Schizandra, schizandra čínska, klanopraška, magnolka čínska, limoník čínsky – pod všetkými týmito názvami sa skrýva popínavá rastlina, ktorej sa v tradičnej čínskej medicíne hovorí wu-wei-zi. To v podstate znamená „plody piatich chutí“, prípadne „ovocie piatich chutí“...

Jablko

Pravdivosť všeobecne známeho výroku – jedno jablko denne odoženie doktora – čoraz častejšie potvrdzujú rôzne výskumy. Pre nás obyčajné jablko, ktoré máme takmer denne pred sebou. Napriek tomu si ho ceníme možno menej ako...

Melón a jeho výživová hodnota

Nielen výborne chutí a uhasí smäd, melón je aj výborným zdrojom vitamínov, predovšetkým beta-karoténu, oligo-elementov a vlákniny. Základným rozlišovacím znakom je farba, a to červená alebo žltá (oranžová).

Strukoviny

Hodnotnou potravinou, na ktorú sa bohužiaľ v poslednej dobe často zabúda, je práve skupina strukovín. V minulosti sa jedlá zo strukovín na našom území varili veľmi často, fazuľu dokonca kedysi sedliaci nazývali "mäsom chudobných"...

Mak vo výžive športovca

Plná chuť, vysoký obsah výživných látok a dostupnosť predurčujú mak na vysoké priečky vo vyváženej strave. Semeno maku, získavané zo suchých plodov makového...

Maxsport Protein Pasta

Recenzia na Organic Protein Pasta (cestoviny z fazule a zelenej sóje) od Max Sport

Pri pojme strukoviny si väčšina z nás najčastejšie predstaví bielu alebo fľakatú fazuľu, hnedú šošovicu, prípadne zelený hrášok. Jednotlivé druhy strukovín však zahŕňajú viaceré iné a zaujímavé odrody. Navyše, dajú sa použiť aj pri výrobe ďalších potravinových...
listová zelenina

8 dôvodov, prečo konzumovať viac zeleniny

Hovorí sa o tom všade. Mali by sme jesť viac zeleniny. Vo všeobecnosti sa s tým nedá nesúhlasiť. Väčšinou to však končí práve týmto odporúčaním. Nespomínajú sa konkrétnejšie dôvody. Uveďme si preto prehľadnou formou, v čom všetkom...
himalájska soľ

Himalájska soľ vs stolová soľ – v čom sú odlišné?

Soľ nad zlato Vedú sa o nej neustále diskusie. Napriek neustálym polemikám o množstve soli, ktorú naše telo potrebuje, je zrejmé, že žiť úplne bez soli by rozhodne nebolo prospešné, dokonca ani možné. Možno ste...
kyslé mlieko

Acidofilné mlieko a zdravie

Nápoj, ktorý človek buď miluje alebo nemôže ani cítiť – acidofilné mlieko, alebo po slovensky kýška, zakysanka či jednoducho kyslé mlieko. Prečo je kyslé mlieko kyslé? Názov acidofilné mlieko je originálne odvodený od pomenovania baktérie, vďaka ktorej...
nakupovanie potravín

Má miesto nakupovania vplyv na naše zdravie?

Zamýšľali ste sa už niekedy nad tým, čo všetko nás pri nákupe potravín ovplyvňuje a skončí v našom košíku? Ak mám na výber viacero predajných miest a široké zastúpenie jednotlivých potravín, odrazí sa to automaticky aj...

SLEDUJTE NÁS

5,980FanúšikovLike
4,690OdberateľovOdoberať

Plié drepy

STARÉ ALE DOBRÉ