Čo je to schizandra

Schizandra, schizandra čínska, klanopraška, magnolka čínska, limoník čínsky – pod všetkými týmito názvami sa skrýva popínavá rastlina, ktorej sa v tradičnej čínskej medicíne hovorí wu-wei-zi. To v podstate znamená „plody piatich chutí“, prípadne „ovocie piatich chutí“...

Strava proti sennej nádche

Niektorí ľudia majú problémy s alergénmi (peľ, trávy, plesne, prípadne roztoče), čo sa zvykne počas sezóny sennej nádchy prejavovať najmä častým kýchaním, problémami s dýchaním alebo...

Potraviny, ktoré spomaľujú proces starnutia a omladzujú pokožku

Existuje mnoho potravín, ktoré majú aspoň čiastočný vplyv na oddialenie procesu starnutia, omladenie pokožky alebo zlepšujú funkcie mozgu. Predstavme si niektoré z tých najvýznamnejších.

banán

Banán – sladký a prospešný

Obľúbené žlté ovocie, ktoré dnes už dostanete takmer v každých potravinách i na trhoch. Veľmi vám chutí, no napriek tomu sa cítite mierne previnilo, keď dávate dole jeho hladkú šupku. Každá druhá "zaručená" diéta...

Vplyv stravy na zápalové procesy v tele – 2.časť

V prvej časti tohto článku sme si povedali, že vznik zápalových procesov je oblasťou, ktorá sa týka každého pohybovo aktívneho jednotlivca. Pravidelným športovaním sa síce prirodzene potláča ich tvorba, ale tým to nekončí...

Huby a ich miesto vo výžive

Hoci niektoré druhy húb je možné kúpiť v obchodoch počas celého roka, práve teraz prichádza sezóna hubárov. Príroda nám núka takmer neobmedzenú možnosť (ak poznáme tie správne miesta) zberu chutných, zdravých...

Maxsport Good Morning

Recenzia na raňajkové zmesi Good morning od Max Sport

Spoločnosť Max Sport, nedávno uviedla na trh ďalšiu zo svojich noviniek – raňajkovú zmes s názvom Good morning. Jedná sa o prírodný mix čerstvého ovocia s cereáliami, ktorý je obohatený aj o iné zložky, ako napríklad grécky jogurt...

Strukoviny

Hodnotnou potravinou, na ktorú sa bohužiaľ v poslednej dobe často zabúda, je práve skupina strukovín. V minulosti sa jedlá zo strukovín na našom území varili veľmi často, fazuľu dokonca kedysi sedliaci nazývali "mäsom chudobných"...

uhorky

Prečo sú uhorky horké?

Pri príprave jedla nám často napadne milión otázok. Jednou z aktuálnych otázok sezóny, ktorá zaujíma azda aj vás, je tajomstvo pôvodu horkej chuti niektorých uhoriek a najmä horkej chuti šupiek väčšiny uhoriek. Prečo sú...

Melón a jeho výživová hodnota

Nielen výborne chutí a uhasí smäd, melón je aj výborným zdrojom vitamínov, predovšetkým beta-karoténu, oligo-elementov a vlákniny. Základným rozlišovacím znakom je farba, a to červená alebo žltá (oranžová).

SLEDUJTE NÁS

6,030FanúšikovLike
4,480OdberateľovOdoberať

STARÉ ALE DOBRÉ