5 dôvodov, prečo by znižovanie kalórii pri vytrvalostnom tréningu nemalo byť drastické

Stále je nám zdôrazňované to, že ak chceme znížiť svoju telesnú váhu, výdaj kalórií musí presiahnuť kalorický príjem. Jednotlivci, ktorí sa venujú vytrvalostnejším formám športov, sa niekedy na zhadzovanie hmotnosti upriamujú až príliš.

Cvičíme a jeme II. – zloženie stravy

Budete sa cítiť pri cvičení omnoho lepšie, ak bude jedlo pred tréningom obsahovať vyšší podiel sacharidov a nízky obsah tukov. Táto informácia je asi určite najvýznamnejšia pre vytrvalcov. Prijaté karbohydráty udržia hladinu krvného...

Zdravo jesť

Každá diéta je pre organizmus stres s ktorým sa telo snaží vyrovnať. Ľudia počítajú, kalórie, držia drastické diéty, hladujú. Stačí aby sa len raz prehrešili voči hladovke a sú tam kde boli pred dlhými týždňami, kedy s diétou začali. Je veľa tých čo kričia...

Minerálne látky IV. – chlór, síra a železo

...Železo zaraďujeme medzi stopové prvky, čiže ho organizmus potrebuje len nepatrné množstvo. Stal sa často preceňovaným, čo prinieslo jeho nadmerné užívanie. Jeho nedostatkom  spravidla človek netrpí, pretože ho prijímame...

6 mýtov o výžive

Mýtus č. 1: Vyhýbajte sa tuku, lebo priberiete. Ak denne prijímate viac kalórii ako ich vydávate, budete priberať nezávislé od toho, aký bude pomer prijatých živín. Varovanie pred tukmi je také časté preto, lebo na rozdiel od bielkovín a...

Vitamín B12 (VII.)

B12 slovne označovaný ako cyanocobolamin (čítaj kyanokobalamin) je v športe veľmi populárny vitamín. Všeobecne sa verí a je zaužívané, že má anabolizujúce účinky pre rast svalovej hmoty. Názor na túto problematiku nie je jednotný...

Ako podporiť a zvýšiť funkčnosť metabolizmu

Náš metabolizmus funguje súčasne s pomocou viacerých chemických reakcií vo vnútri tela tak, že pomáha zužitkovať prijaté kalórie čo najefektívnejším spôsobom. Je spoluzodpovedný nielen za také dôležité funkcie...

uhorky

Prečo sú uhorky horké?

Pri príprave jedla nám často napadne milión otázok. Jednou z aktuálnych otázok sezóny, ktorá zaujíma azda aj vás, je tajomstvo pôvodu horkej chuti niektorých uhoriek a najmä horkej chuti šupiek väčšiny uhoriek. Prečo sú...

Ďalšie dobré správy o čokoláde

Na začiatok si v stručnosti povedzme, že čokoláda sa vyrába z plodov kakaovníka, ktorého botanicky názov znie Theobroma. Surové kakaové bôby sú skvasené, osmažené a zbavené vonkajšej škrupiny. Práve tak sa...

Leptín – dôležitý hormón, o ktorom neviete (2.časť)

Na základe prvej časti článku je nám už známe, že leptín je významný hormón, ktorý ovplyvňuje množstvo uloženého tuku a kontroluje, koľko toho skonzumujeme. Leptínovú rezistenciu si môžeme privodiť nekvalitným...

SLEDUJTE NÁS

5,979FanúšikovLike
4,690OdberateľovOdoberať

STARÉ ALE DOBRÉ