Čučoriedkovo ríbezľový koláčik s proteínom

Máte radi sladké? Po avokádovej nátierke a zapekanom losose, sme si pre vás pripravili ďalší videorecept. Radosť spravíme všetkým, ktorí sú na sladké. Keď už neviete odolať pokušeniu, je vždy lepšie mlsať zdravšie. Aj do koláčikov je možné pridávať proteín a zmeniť tak podiel cukrov a kalórii na porciu.

Čo potrebujeme:

  • 3 balenia celozrnných sušienok
  • 1/2 hrnčeka pochúťkovej smotany
  • 2 balíčky tvarohu
  • 1 biely jogurt
  • 1/2 hrnčeka trstinového cukru
  • 1 citrón
  • 2 hrnčeky čučoriedok
  • 1 hrnček ríbezlí
  • 2 sáčky želetíny
  • 2 dávky Micellar Casein – vanilka/citrón/limeta

Postup:

Na prípravu torty potrebujeme tortovú formu s priemerom 22 cm.

1. Biely jogurt prelejeme do misky, pridáme rozdrvené fitness sušienky a premiešame. Formu na tortu si mierne polejeme olivovým olejom a pridáme do nej namiešanú zmes. Po jej nanesení na spodnú časť formy, ju dáme na 15 minút stuhnúť do chladničky.

2. Do misky si pridáme dve dávky micelárneho kazeínu s príchuťou limetky. Pridáme smotanu, tvaroh, hnedý trstinový cukor. Vlejeme želatínu, vyžmýkame citrón a premiešame. Následne vlejeme do tortovej formy. V chladničke necháme stuhnúť.

3.  V druhej želatíne premiešame čerstvé, alebo mrazené ovocie (čučoriedky a ríbezle).  Ak nám ovocie príliš vychladlo, opäť ho ohrejeme kvôli tomu, že  želatína sa primiešava do teplej zmesi. Postupujeme podľa návodu na obale želatíny.

Pridáme do tortovej formy. Na záver necháme v chladničke na noc stuhnúť.

Nutričné hodnoty:

12porcí/1 porcia 670,26kJ, 158,8kcal, 13,62 g bielkoviny, 15,35 g sacharidy, 4,65 g tuky